lauantai 26. marraskuuta 2011

Mistä sininen tuli jouluun?

Minulla on taulu, minkä äitini on maalannut vuonna 1969. Olen pienestä pitäen rakastanut tuota suurta taulua ja se on ollut jokaisessa kodissani sisustuksen pohjana olohuoneessa. 

(Huono kuva taulusta)
Tämä taulu tuo sinisen värin olohuoneeseen. Olen pitänyt sinisestä aina - ensimmäinen oma huoneenikin oli vaalean sininen. Olohuoneen seinä on keltainen. Ne olivat keltaiset kun muutin tähän asuntoon ja pidin niiden sävystä. Keltaiset seinät sopivat taas kultaan. 
Eli sininen ja kulta; tässäkin asunnossa.

Minulla on myös kaiken maailman koriste-esineitä. Jouluksi haluan laittaa ne piiloon ja rauhoittaa olohuoneen tunnelmaa ja koristella se ehkä vähän juhlallisemmin. Joulukoristeet ovat minulla vintissä sinisävyisissä laatikoissa (tämä on sinänsä vahinko, sain ne ystävältä jonka sisustukseen eivät sopineet) jotka tuon alas joulun ajaksi. Laitan kaikki "ei jouluiset" koristeet niihin ja laatikot sängyn tms. alle. Sitten vaan nuutin päivänä joulukoristeet takaisin laatikkoihinsa, muut esille ja laatikot takaisin vinttiin odottelemaan ensi vuotta.

Kesällä innostuin sisustamaan keittiötä vihreällä, turkoosilla ja sinisellä. Siellä en aio ottaa noita paikallaan olevia koristeita pois, vaan olen sanut tänä vuonna hankittua juuri oikean väriset pallot keittiöön Tarjoustalosta. Samassa laatikossa oli pinkkejä palloja, josta sain idean tehdä siskolleni pinkki kuusi, kun pöytä-tekokuusetkin oli vain vitosen kappale... Se , että tuleeko keittiiöön "jouluoksa", tekokuusi ai oikeita havunoksia maljakkoon, on vielä harkinnassa. 
Vihreä kaunis kranssi tulee ainakin. Ja hyasintti. 

Maanantaina on vapaapäivä, ja silloin ajattelin tuoda vintistä alas KAIKKI joulukoristeet. Tehdä kunnon inventaarion ja lahjoittaa pois ne, mitä en käytä enää. Sitten voin ehkä ostaa vielä jonkun lisää. Vintin tila on kuitenkin rajallinen - eli jostain pitää luopua ennen kuin voi hankkia uutta. 

Toiselle puolelle katua on ilmestynyt sisustuskauppa. En tiedä miksi, mutta siellä myynnissä olevat Sian valkoiset papukaija-koristeet himottavat. Pitää käydä joku päivä näpräämässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti