lauantai 19. marraskuuta 2011

Miksi Sinistä?


Se oli vuosi 1995, kun muutin ensimmäiseen omaan asuntoon ja piti hankkia jouluksi jotain. Anttilassa oli alennuksessa metritavarana puuvillakangasta, missä oli kultaisia tähtiä. Pohjaväreinä tarjolla olivat vihreä, sininen ja punainen. Olen ollut pienestä saakka "realisti", eli tykkään oikean näköisistä asioista. Punainen tai vihreä tähtitaivas ei sovi makuuni, eli valitsin tumman sinisen. Ostin kangasta monta metriä ja tein siitä verhot ja ompelin muutaman pienen liinan kaappien / pöytien päälle. Seuraavana vuonna samaa kangasta löytyi vielä vahakankaanakin, eli sain samaa ruokapöydälle. Vahakangas on mattapintainen, eli sitä ei edes huomaa muoviksi heti.

Tuota kangasta on siis syyttäminen siitä, että olen koristellut jo vuosia kotini jouluksi sinisellä, kullalla (pronssi ja muut metallivärit sopivat myös) ja pienellä sipaisulla valkoista.

Viime vuonna "joustin" sen verran, että keittiöön lisäsin vihreää (keittiön kaapit ja seinät ovat vihteitä, täällä omassa asunnossa).

Tässä kuvia viime vuosilta...
Joulukoristeita on vaikea ostaa myös tuon "värirajoitteen" takia, mutta myös siksi, että moniin lisätään hilettä. Hile & nämä kaverit eivät sovi yhteen...

Myös ahkerat sisustajat & kauniit koristeet eivät välttämättä ole paras yhdistelmä. Siksi esimerkiksi olohuoneen joulukukat ovat suojassa koristehäkissä ja tänä vuonna ajattelin laittaa hyasintit korkeisiin kynttilälyhtyihin turvaan. Tai siis suoja toimii molemmin päin - linnut eivät saa myrkytystä kasveista ja kasvit säilyvät ehjinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti