torstai 11. joulukuuta 2014

Kylläpäs aika rientää...

Joulukuun yhdestoista jo!

Kalenterikin on jäänyt päivittämättä...

Kahdeksas luukku oli kauniin sinistä karkkiraetta ja ohjeena "Koristele".
Yhtenä päivänä vieras tuli kylään piparkakkupaketti mukanaan.
Päätin koristella jäljelle jääneet piparit.
Mulla oli jääkaapissa aikaisemmin tänä vuonna avattu sokerikuorrute-tuubi, 
mutta
1) siihen leikattu reikä oli aivan liian iso pipari-koristeluun
2) se lämpesi liikaa eli oli liian juoksevaa eikä kuvioiden tekeminen onnistunut
... päätin sitten vain levittää tahnaa piparille epämääräisesti ja dipata pipari karkkirakeeseen
(matalalla lautasella; vähentää sotkun määrää)
Lisäsin niihin sitten noita lumihiutaleita


Ei niistä kauniita tullut, mutta menköön kotioloissa.
Hyviä ovat kumminkin.

Luukku yhdeksän oli Yankee Candle - firman 
"island Guava" -kynttilä.


Tämän tuoksu on ihana ja laitoin sen "Beach Christmas" -teemaiseen kylpyhuoneeseen.
Tuo palaa niin hitaasti, että siitä on iloa pitkään.

Luukusta numero 10 paljastui jalkapallo.
Pallo oli tarkoitettu lintujen kanssa pelaamiseen;
Teinilintu oli sitä mieltä, että sen ainoa käyttötarkoitus olisi pallon rikkominen
ja vietti tovin yrittäen saada pallosta palasen irti.
Pieni nokka ja tarpeeksi iso pallo niin palasia ei lähtenyt.
Meillä oli kuitenkin hauska hetki riiviön kanssa
- kuka tietää mikä pallovirtuoosi siitä vielä tulee.
Geeniperimähän tällä on brasilialainen... 


Tämän päivän luukusta tuli tarpeet suklaakakkuun.
Ohjeet oli mikrolle - täytyy kysyä, miten toimisi tavallisessa uunissa.
Jos ei toimi, niin sitten pitää viedä se töihin ja herkutella muiden nenän edessä.

Mukavaa torstai-iltaa kaikille - minä vietän illan jälleen töissä.

2 kommenttia:

  1. Piparithan on sitä parempia mitä enemmän on tuota kuorrutettua ja koristeita eli onnistuneita pipareita :-)

    VastaaPoista
  2. Nuo oli tosiaan ihan itselle syötäväksi tarkoitettu, eli ulkonäöstä viis :-D

    Lasten kanssa töissä olen oppinut, että kun tehdään pipareita, nomparellit ja muut kannattaa laittaa lautaselle ja kun pipari on kuorrutettu, se dipataan nomparelleihin. Näin tulee paljon vähemmän sotkua ja nomparellien hukka-prosentti jää todella pieneksi. Jos haluaa käyttää useaa väriä, niin sitten laitetaan kuorrute ensin yhteen paikkaan dipataan se ja sitten lisätään kuorrutetta ja dipataan se toiseen väriin.

    VastaaPoista