tiistai 23. lokakuuta 2012

Apua!

Nyt jouluhössötys sitten alkaa.
Joulukuvastoja tippuu postilaatikosta ja telkkarissakin pyörii silmalasimainos missä lauletaan biisiä joululaulun sävelellä.

Sinistä löytyy aika vähän; ainakin vielä tässä vaiheessa. Valkoinen taitaa olla Suomessa tämän joulun väri.

Jotexilta löytyy kuitenkin tonttukuvio mitä löytyy ainakin verhoissa, kerniliinassa, tyynynliinoissa sekä kaitaliinassa.

Elloksella sinistä löytyy kuusen palloissa (monivärinen pakkaus).

Anttilasta saa kuuseen sinisiä koiria,  ja useissa kuusenkoristepakkauksissa on sinistä.

Lohikarilta saa sinisiä joulupalloja ja köynnöstä.

Ulkomailla alkaa olemaan jo enemmän joulua esillä.
Tästä kaupasta löytyi ihana turkoosi-kulta pallosarja.
Täältä muutamia ihania sinisävyisiä koristeita.

Tältä sivulta löytyi hassuja puita ja mielenkiintoisia väriyhdistelmiä... Muutamassa myös sinistä.

Erilaisia kuusivaihtoehtoja löytyi lisää...

Itse en pidä noin täyteen ahdetuista puista, olivat ne sitten oikeita tai tekokuusia. Jotkut värit saattavat sopia julkiseen tilaan mutta itse haluan kotonani olevan kuusen muistuttavan sitä oikeaa. Oikeaa kuusta ei minulla ole ollut moneen vuoteen, koska muovikuusi on yksinkertaisesti helppohoitoisempi ja sen voi jättää huoletta joulun pyhiksi ihan ilman hoitoa.

Muutamana vuonna joulukoristeisiin on ilmestynyt aika paljonkin riikikukon sulkia. Yksikään kauppa ei pysty kuitenkaan todistamaan sulkien eettisyyttä; onko ne luonnostaan sulkasadon aikaan pudonneita vai onko ne revitty eläviltä linnuilta. Kukaan ei tiedä. Itse en niitä osta muuta kuin kangas-printtinä ja viime vuonna ostin riikinkukot joiden pyrstöt oli tehty helmistä.

Täällä on sinistä ja valkoista; Pakkasteemaa. Mun mielestä kulta ja sininen luovat lämpöisemmän tunnelman. Ehkä jos asuisin jossain, missä joulut ovat lämpöisiä, voisin koristella kotini huurteella. Suomessa kuitenkin pidän siitä, että jouluinen koti antaa lämpöisen tunteen heti kun astuu sisään.


2012 Christmas Trends | euromaxx - youtubesta Sinistä näkyy mukana.

Jouluastioita ei  taida löytyä mistään sinisenä. Onneksi sellaisia voi tehdä itse esim. askarteluliikkeissä myynnissä olevilla tusseilla, jotka voi kiinnittää astiaan kotiuunissa.
Muutamia linkkejä näihin tuotteisiin:
http://www.taitaville.fi/verkkokauppa/lasi-ja-keramiikkavarit/
http://www.pandurohobby.fi/Catalogue/20-Maalaa-piirra/2040-Varikynat/204010-Posliini-lasitussit


Tiimarin jouluaskartelulehdessä on jonkin verran sinistä... Nuo huopaiset tabletit saattavat tulla meille jouluksi. Mutta siihen on vielä aikaa. 60 päivää ilmeisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti